Dorsz zapiekany z makaronem

Przygotowanie: 20 minut Pieczenie: 20 minut Porcja: 370 kcal Składniki na 4 porcje

Dodany przez:

Dorsz zapiekany z makaronem

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Kalorie:
370 kcal
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie dietetyczne
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 60 dag filetów z dorsza
  • sok z 1 cytryny
  • 3 łyżki masła
  • 25 dag mieszanych małych winogron bezpestkowych
  • 40 dag makaronu wstążki
  • łyżka oliwy
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Filety podzielić na porcje, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Przykryć, odstawić
  2. w chłodne miejsce.
  3. Winogrona umyć (można pokroić na pół). Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Osączyć, ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, przyprawić solą i pieprzem. Położyć rybę, posypać winogronami, skropić oliwą i zapiekać 15–20 minut w temp. 180°C.
ryby obiad ryba winogrona makaron wstążki zapieczona ryba dorsz z makaronem
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy