chipsy_domowe

Chipsy domowe

Ocena:

4.44 (178)

  • 30 min.
  • dla 1 osoby
Chipsy smakują wyśmienicie:))są bardzo chrupiące.

Składniki:

  • 4 duże ziemniaki
  • sól
  • słodka papryka
  • olej do smażenia
  • Dodatkowo:
  • czosnek w proszku
  • cebulka prażona ,roztarta na miazgę.

Chipsy domowe - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Ziemniaki umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem,bardzo cieniutko pokroić(najlepiej takim nożem jak na zdjęciu,plasterki są bardzo cieniutkie jednakowej grubości.
  • Smażyć w głębokim oleju,wrzucając pojedyńczo żeby się nie posklejały,chipsy zaraz wypłyną na wierzch ,smażyć aż będą chrupiące.Wyjąć na ręcznik papierowy,odsączyć.
  • Suche chipsy posypać solą i słodką papryką,można też posypać solą i czosnkiem w proszku, lub suszoną prażoną roztartą na miazgę cebulką.
  • Żeby chipsy się udały, muszą być bardzo cienko pokrojone.
  • Smacznego:)

Porady

Zobacz też: chipsy z jarmużu

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne