Domowe bajaderki

Bajaderki to ulubiony deser mojego męża. Szybko się je robi, są proste i bardzo smaczne. Bajaderki zawsze obtaczam we wiórkach kokosowych, ale pyszne będą też z posypkami i orzechami.

Dodany przez:

Ciasta i desery

Czas przygotowania:
Porcje:
30 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • Składniki:
  • 2 olejki rumowe
  • 4 paczki herbatników
  • 2 żółtka
  • 2 cukry waniliowe
  • 2 kostki margaryny
  • 2 szkl. cukru
  • 6 łyżek kakao
  • wiórki kokosowe

Przygotowanie

  1. Margarynę utrzeć z cukrem. Dodać żółtka oraz cukier waniliowy. Pokruszyć herbatniki na małe kawałki i wsypać do masy. Dokładnie wymieszać.
  2. Dodać olejki i kakao. Na wysypanych wiórkach kulać kulki utworzone z ciasta.Wstawić do lodówki na minimum 60 min.
  3. Bajaderki przygotowuję też, kiedy mają przyjść do nas goście - szybko zabieram się za robienie tego smakołyku. Bajaderki smakują wszystkim.
przekąska deser kakao kulki bajaderki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze