Dip ziołowo-twarogowy

Przepis na dip - dip ziołowo-twarogowy. Idealny do młodych ziemniaków.

dodany przez: mojegotowanie facebook 200x200

sosy dip

Czas przygotowania:
15min.
Kalorie:
120 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.51 z 154 głosów)

Składniki:

  • 20 dag tłustego białego sera
  • łyżeczka musztardy
  • ząbek czosnku
  • 3 łyżki tłustego mleka
  • sól
  • pieprz
  • duży pęczek świeżych ziół (najlepiej mieszanych: koperek, szczypiorek, natka pietruszki, bazylia)

Sposób przygotowania:

  • na zimno

Posiłek:

Dip ziołowo-twarogowy - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Ser rozdrobnić widelcem, wymieszać z musztardą, posiekanym ząbkiem czosnku, mlekiem oraz solą i świeżo mielonym pieprzem do smaku.
  • Zioła drobno posiekać, wymieszać z masą serową.
  • Schłodzić przed podaniem.
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!

Kalorie: 120

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy