Dip z warzywami

Dip do maczania

SosydipPrzekąski

Czas przygotowania:
20 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.52 z 145 głosów)

Składniki:

  • -1 szklanka kefiru niskotłuszczowego
  • -pół szkl.śmietany kremówki
  • -pęczek szczypiorku
  • -sól,pieprz,cukier
  • -sok z cytryny

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Szczypiorek drobno posiekać.
  • Śmietanę wymieszać z kilkoma kroplami soku z cytryny,cukrem,ubić ją na sztywną pianę.
  • Dodać kefir,posiekany szczypiorek.
  • Dokładnie wymieszać.Dip przyprawić do smaku solą i pieprzem.
  • Podawać ze świeżymi warzywami np.marchewką,ogórkiem,papryką.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy