Dip z fetą

Ocena:

4.47 (197)

  • 15 min.
  • dla 4 osób
Podawać do dań z grilla, placuszków lub jako dip do warzyw

Składniki:

  • Pół kostki fety (ok. 125g)
  • 4 łyżki jogurtu greckiego
  • Kawałek zielonego ogórka
  • 2 ząbki czosnku
  • Pieprz kolorowy
  • Koperek suszony
  • Papryka do dekoracji

Dip z fetą - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Fetę rozgnieść widelcem na talerzu. Dodać jogurt grecki i dokładnie razem wymieszać (można to zrobić również blenderem).
  • Ogórek obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Wraz z ogórkiem przełożyć do fety z jogurtem. Dodać świeżo zmielony pieprz kolorowy i wsypać koperek suszony. Wymieszać dokładnie.
  • Odstawić do lodówki na godzinę lub dwie. Potem przełożyć do miseczek w których będzie podawany, oprószyć koperkiem i udekorować kolorową papryką.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne