Dip mango-chili

Przepis na dip - Dip mango-chili. Idealny do młodych ziemniaków.

Sosydip

Czas przygotowania:
15 min.
Kalorie:
125 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.44 z 169 głosów)

Składniki:

  • suszony strączek chili
  • 15 dag tłustego białego sera
  • sól
  • pieprz
  • curry w proszku
  • owoc mango
  • 1/2 pęczka świeżej bazylii

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Strączek  chili  oczyścić  z  pestek,  rozetrzeć  w  moździerzu, wymieszać z tłustym białym serem, 2 łyżkami  wody  oraz  solą,  pieprzem  i  curry  do  smaku.
  • Miąższ mango posiekać, utrzeć z łyżką posiekanej bazylii, połączyć z serem.
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!

Kalorie: 125

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy