Dip mango-chili

Przepis na dip - Dip mango-chili. Idealny do młodych ziemniaków.

Dodany przez:

Dip mango-chili

Sosy i dipy

Czas przygotowania:
Kalorie:
125 kcal
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Danie dietetyczne
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • suszony strączek chili
  • 15 dag tłustego białego sera
  • sól
  • pieprz
  • curry w proszku
  • owoc mango
  • 1/2 pęczka świeżej bazylii

Przygotowanie

  1. Strączek  chili  oczyścić  z  pestek,  rozetrzeć  w  moździerzu, wymieszać z tłustym białym serem, 2 łyżkami  wody  oraz  solą,  pieprzem  i  curry  do  smaku.
  2. Miąższ mango posiekać, utrzeć z łyżką posiekanej bazylii, połączyć z serem.
  3. Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  4. Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!
wegetariańska sos dip dipy przepis na dip
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze