Dietetyczne spaghetti

Ocena:

4.47 (177)

  • 30 min.
  • dla 4 osób
Pyszne i mało kaloryczne danie.

Składniki:

  • 100 g makaronu razowego spaghetti
  • 1 pierś z kurczaka
  • 200 g pomidorów z puszki
  • 1 mała cebula
  • bazylia świeża
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • oliwa
  • sól,pieprz,czosnek granulowany

Dietetyczne spaghetti - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Makaron ugotować wg instrukcjii na opakowaniu. Cebulę pokroić w kostkę. Zeszklić na rozgrzanej oliwie. Pierś z kurczaka zmielić lub drobno pokroić. Przyprawić. Dodać na patelnię z cebulą i smażyć chwilkę.
  • Pomidory z puszki rozgnieść lub pokroić . Dodać do mięsa i cebuli. Wszystko smażyć ok. 30 minut. Dodać koncentrat. Wymieszać. Doprawić do smaku ( po swojemu ) . Na koniec dodać porwaną bazylię( wazne ,aby dodać ją pod koniec gotowania,wtedy zachowa kolor i aromat.) Lekko wymieszać.
  • Odcedzony makaron nałożyć na talerz,na niego sos. Udekorować bazylią ;-)
  • Smacznego :)
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne