Dietetyczne naleśniki - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
1. Mąkę i kefir miksujemy na gładziutką masę (uwaga! nie potrzeba żadnych jajek, ciasto wychodzi pyszne bez nich! także dodatek cukru jest zbędny: nadzienie będzie słodkie). smażymy
naleśniki na patelni
teflonowej (z takiej porcji wychodzi okolo 5-6 naleśników o średnicy 24 cm)
2. Jabłko tarkujemy na dużych oczkach, wrzucamy na gorącą patelnie teflonową i podsmażamy. Dodajemy cynamon
. Caly czas mieszamy, aż do uzyskania ladnej w miare jednorodnej masy.
3. Nakladamy na nalesniki farsz jablkowy. Zawijamy i kladziemy doslownie na chwilkę na gorącą patelnię.
4. Podajemy polane jogurtem i posypane kakaem. Danie będzie na pewno smakowało osobą, które nie lubią bardzo słodkich potraw.
Komentarze