Dietetyczna pierś z kurczaka/indyka w sosie czosnkowo-ziołowym - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Mięso:
Pierś kroimy wzdłuż, by powstały dwa cieńsze plastry. Solimy je i pieprzymy do smaku, po czym grillujemy.
* Jeśli nie masz grilla, wlej 2-3 łyżek oliwy z oliwek na patelnię i na dobrze rozgrzanym oleju usmaż mięso.
Sos:
Jogurt naturalny wlewamy do miseczki. Pietruszkę, szczypiorek i koperek siekamy, (ilość zależna od upodobania) i dodajemy do jogurtu. Czosnek (1-3 ząbków) wyciskamy, (wyciskarką do czosnku), lub drobno kroimy i by wydobyć dodatkowy aromat miażdżymy np. nożem/łyżką, po czym dodajemy do jogurtu. Następnie solimy i pieprzymy, i wszystko mieszamy.
Komentarze