Deser z mascarpone ("tiramisu z truskawkami")

To deser ktory roboczo nazywam "tiramisu z truskawkami". Przepyszny.

Desery

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 10 osób
Ocena:

(średnia 4.54 z 168 głosów)

Składniki:

  • paczka biszkoptow okraglych
  • 2-3 pomarancze, albo aromat pomaranczowy
  • 4 jajka
  • 4-8 lyzek cukru
  • serek mascarpone 500 gram
  • ca 500 gram truskawek.

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Zoltka + 4 lyzki cukru ubijamy, dodajemy serek , nadal ubijamy. (jajka naturalnie parzymy we wrzatku)
  • Ubijamy bialka z 4 lyzkami cukru. Ubite bialka i mase z serem laczymy lyzka. Do miski ukladamy bioszkopty, tak by zakryc dno, nastepnie polewamy sokiem wycisnietym z pomaranczy.
  • Na ta warstwe nalozyc polowe kremu. Na warstwe z kremem ukladamy umyte i pokrojone drobno truskawki.Potem znowu warstwa z biszkoptami, sok z pomaranczy, krem i truskwaki- juz nie musza byc tak drobno pokrojone.Wstawiamy do lodowki, deser najlepiej przygotowac dzien przed serwowaniem.
  • Efekt mniamusny, przy malym wysilku.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy