Deser z mascarpone ("tiramisu z truskawkami")

To deser ktory roboczo nazywam "tiramisu z truskawkami". Przepyszny.

Dodany przez:

Deser z mascarpone ("tiramisu z truskawkami")

Desery owocowe

Czas przygotowania:
Porcje:
10 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 3 głosów)

Składniki

  • paczka biszkoptow okraglych
  • 2-3 pomarancze, albo aromat pomaranczowy
  • 4 jajka
  • 4-8 lyzek cukru
  • serek mascarpone 500 gram
  • ca 500 gram truskawek.

Przygotowanie

  1. Zoltka + 4 lyzki cukru ubijamy, dodajemy serek , nadal ubijamy. (jajka naturalnie parzymy we wrzatku)
  2. Ubijamy bialka z 4 lyzkami cukru. Ubite bialka i mase z serem laczymy lyzka. Do miski ukladamy bioszkopty, tak by zakryc dno, nastepnie polewamy sokiem wycisnietym z pomaranczy.
  3. Na ta warstwe nalozyc polowe kremu. Na warstwe z kremem ukladamy umyte i pokrojone drobno truskawki.Potem znowu warstwa z biszkoptami, sok z pomaranczy, krem i truskwaki- juz nie musza byc tak drobno pokrojone.Wstawiamy do lodowki, deser najlepiej przygotowac dzien przed serwowaniem.
  4. Efekt mniamusny, przy malym wysilku.
mascarpone deser truskawki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze