deser_budyniowy

Deser budyniowy

Ocena:

4.49 (196)

  • 20 min.
  • dla 3 osób
Smaczne zaraz po obiedzie:)

Składniki:

  • budyń śmietankowy 1 paczka
  • bita śmietana 1 paczka
  • czekolada

Deser budyniowy - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Ugotować budyń, lekko wystudzić. Do wysokich naczyń wykładać po kolei 2-3 łyżki budyniu, następnie zetrzeć na budyń czekoladę, ponownie 2-3 łyżki budyniu oraz czekolada (ścierać na grubych oczkach) Czekolada będzie się topić na jeszcze gorącym budyniu. Na wierzch udekorować bitą śmietaną i zetrzeć na najmniejszej tarce czekoladę. Podawać na zimno po ok. 1 godzinie.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne