Czosnkowe skrzydełka

Ocena:

4.57 (188)

  • 30 min.
  • dla 4 osób

Przygotowanie: 30 minut Oczekiwanie: 30 minut Porcja: 160 kcal Składniki na 4 porcje

Składniki:

  • 1 kg skrzydełek
  • łyżka soku z cytryny
  • 3 łyżki oleju
  • 4 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • tymianek

Czosnkowe skrzydełka - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • ■ Czosnek obrać
  • posiekać. Olej wymieszać z sokiem z cytryny
  • czosnkiem
  • szczyptą tymianku
  • przyprawić solą i pieprzem.
  • ■ Skrzydełka umyć
  • osuszyć
  • polać marynatą
  • odstawić w chłodne miejsce na 30 min. Wyjąć
  • osączyć.
  • ■ Grillować ok. 15 min
  • często obracając i od czasu do czasu smarując marynatą (lub upiec w piekarniku – 20 min w temp. 180°C).
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne