Czipsy warzywne z piekarnika

Przepis na czipsy warzywne z piekarnika to świetny pomysł na zdrową, słoną przekąskę. Przepis jest szybki i prosty, a zarazem danie bardzo dobrze smakuje.

dodany przez: marlenas

Ocena:

(średnia 4.45 z 174 głosów)


Składniki:

  • 3 marchewki
    2 pietruszki
    1 seler
    oliwa
    sól
    zioła prowansalskie

Rodzaj diety:

Czipsy warzywne z piekarnika - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Warzywa obieramy ze skórki. Marchewkę i pietruszkę kroimy na cienkie plasterki. Selera przekrawamy na pół, a następnie na na cienkie plasterki. Warzywa przekładamy do miski. Mieszamy je z oliwą, solą i ziołami prowansalskimi. Warzywa rozkładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez 30 min w temp. 200 stopni.

     

Porady

Zobacz też: Kuchnia gruzińska poleca pchali z warzyw

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy