CZERWONA PAPRYKA W ZALEWIE

SUPER SMAKUJE DO KANAPEK Z WĘDLINĄ.

Dodany przez:

Warzywne

Czas przygotowania:
Porcje:
7 porcji
Ocena:

(średnia 3.59 z 80 głosów)

Składniki

  • 3 KG CZERWONEJ PAPRYKI
  • 2 LITRY WODY
  • 1,5 SZKLANKI CUKRU
  • 1 SZKLANKA OCTU 10%
  • 4 ŁYŻKI STOŁOWE SOLI
  • ZIELE ANGIELSKIE
  • LIŚCIE LAUROWE
  • PIEPRZ ZIARNISTY
  • OLEJ
  • 0,5 L.SŁOIKI

Przygotowanie

  1. 1.PAPRYKĘ UMYĆ,USUNĄĆ PESTKI I POKROIĆ W PASKI LUB ĆWIARTKI.
  2. 2.SŁOIKI UMYĆ .NA DNO KAŻDEGO WŁOŻYĆ 2 ZIARENKA PIEPRZU,2 LIŚCIE LAUROWE ,2 ZIARENKA ZIELA ANGIELSKIEGO.
  3. 3.PAPRYKĘ ŚCIŚLE UŁOŻYĆ W SŁOIKACH .
  4. 4 ZROBIĆ ZALEWĘ ,ZAGOTOWAĆ W GARNKU WODĘ Z OCTEM,SOLĄ I CUKREM.
  5. 5.KAŻDY SŁOIK ZALAĆ GORACĄ ZALEWĄ A NA WIERZCH WLAC 1 ŁYŻKĘ OLEJU.
  6. 6 SŁOIKI ZAKRĘCIĆ I PASTERYZOWAĆ PRZEZ 20 MINUT.
przetwory warzywa sałatka przekąska sól Papryka cukier ocet
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze