Czerwona kapusta z żurawiną

Ocena:

4.49 (148)

  • 10 min.
  • dla 5 osób

Dodatki do mięsa z gęsi - Czerwona kapusta z żurawiną

Składniki:

  • 70 dag czerwonej kapusty
  • tłuszcz gęsi do smażenia
  • 2 posiekane i zrumienione cebule
  • 2 łyżki miodu
  • 4 łyżki żurawiny ze słoika
  • tymianek
  • sól
  • pieprz
  • 2 ząbki czosnku

Czerwona kapusta z żurawiną - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Dodatki do mięsa z gęsi - Czerwona kapusta z żurawiną
  • Kapustę szatkujemy i podsmażamy na chrupiąco na tłuszczu gęsim. Dodajemy cebule
  • miód
  • smażymy ok. 5 min. Dokładamy żurawinę
  • tymianek
  • sól
  • pieprz i zmiażdżony czosnek. Chwilę trzymamy na ogniu. Kapusta powinna być chrupiąca
  • słodkawa. Podajemy na gorąco.
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne