Czekoladowe chrupki

Ocena:

4.39 (157)

  • 1 godz. 30 min.
Te kuleczki zrobiłam na na swoje 18-ste urodziny. Jako pierwsze znikneły ze stołu.

Składniki:

  • Składniki:
  • 30 dag białej polewy czekoladowej
  • 30 dag polewy z czekolady deserowej
  • 15 dag płatków kukurydzianych
  • 8 dag słupków migdałowych
  • olej do smarowania blachy

Czekoladowe chrupki - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Wykonanie:
  • Posiekać obie polewy (każdą osobno). Umieścić w oddzielnych metalowych miseczkach i stopić w gorącej kąpieli wodnej. Następnie ochładzać je ok. 30 minut, co jakiś czas mieszając.
  • W tym czasie wymieszać połowę płatków z połową migdałów. Zalać białą polewą, podgrzewając wymieszać. To samo zrobić z drugą częścią płatków i migdałów, łącząc je z ciemną czekoladą.
  • Blachę z piekarnika nasmarować olejem. Nabierać po jednej łyżeczce masy i układać na niej małe wzgórki. Pozostawić w chłodzie na około 30 min do zastygnięcia.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne