Te kuleczki zrobiłam na na swoje 18-ste urodziny. Jako pierwsze znikneły ze stołu.
Składniki:
Składniki:
30 dag białej polewy czekoladowej
30 dag polewy z czekolady deserowej
15 dag płatków kukurydzianych
8 dag słupków migdałowych
olej do smarowania blachy
Czekoladowe chrupki - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Wykonanie:
Posiekać obie polewy (każdą osobno). Umieścić w oddzielnych metalowych miseczkach i stopić w gorącej kąpieli wodnej. Następnie ochładzać je ok. 30 minut, co jakiś czas mieszając.
W tym czasie wymieszać połowę płatków z połową migdałów. Zalać białą polewą, podgrzewając wymieszać. To samo zrobić z drugą częścią płatków i migdałów, łącząc je z ciemną czekoladą.
Blachę z piekarnika nasmarować olejem. Nabierać po jednej łyżeczce masy i układać na niej małe wzgórki. Pozostawić w chłodzie na około 30 min do zastygnięcia.