Wegańska czekoladowa tarta z owocami bez cukru

Przepis na wegańską tartę bez cukru to doskonały pomysł na deser dla osób dbających o linię. Taki zdrowy deser posmakuje nie tylko weganom.

desery z owocami

Czas przygotowania:
50 min.
Poziom trudności: Łatwy
Ocena:

(średnia 4.57 z 186 głosów)

Kroki wykonania:

  • czekolada-fot.iStock-min1.Mieszamy razem wszystkie składniki i zagniatamy z nich ciasto. Wykładamy formę do pieczenia i pieczemy przez 20 minut w 180 stopniach. Śmietankę kokosową oddzielamy od wody. Dodajemy czekoladę roztopioną w kąpieli wodnej i karob, następnie dokładnie mieszamy. Wylewamy do formy na upieczony spód. Ozdabiamy owocami z własnego ogródka: malinami, borówkami i porzeczkami. Przepis nadesłała Ida Maj.

Porady

Tartę można przygotować na wiele sposobów. Jeśli najdzie was ochota na podobne ciasto jesienią proponujemy upiec pyszne ciasto ze śliwkami.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy