Czekoladowa polewa do ciast

Domowa czekoladowa polewa do ciast.

dodany przez: Beatris beatris

Desery

Czas przygotowania:
15min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.52 z 198 głosów)


Składniki:

  • 1/2 kostki palmy
  • 5 łyżek cukru
  • 5 łyżek wody
  • 2-3 łyżki ciemnego kakao

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki przygotowania:

  • Palmę przełożyć do garnka. Można ją zastąpić masłem, wtedy polewa będzie jeszcze lepsza. Do tłuszczu dodać pozostałe składniki. Wszystko podgrzewać na małym ogniu i cały czas mieszać, żeby roztapiający się tłuszcz połączył się z pozostałymi składnikami, a nie oddzielił. Polewy nie trzeba gotować. Jak wszystko się ładnie połączy, polewę ostudzić. Polewę wylać na dowolne ciasto i rozsmarować. Odstawić, żeby lekko zastygła.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy

Główne składniki: