Curry z pangi i boczniaka

Przepis na aromatyczne curry z pangi i boczniaka.

Dodany przez:

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • filet z pangi 300g,
  • boczniak 300g,
  • czerwona papryka,
  • cebula,
  • mały por,
  • 3 łyżeczki curry w proszku,
  • sól,
  • pieprz czarny.

Przygotowanie

  1. 1) Cebulę kroimy drobno i smażymy na oliwie na patelni.
  2. 2) Dodajemy pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę, pora i boczniaka.
  3. 3) Dodajemy przyprawy.
  4. 4) Pangę myjemy pod kranem, suszymy papierowym ręcznikiem , kroimy w kostkę.
  5. Następnie dodajemy do warzyw.
  6. 5) Całość dusimy pod przykryciem około 35 minut.
  7. 6) Podajemy z ryżem .
ryby warzywa curry por czerwona papryka panga boczniak
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze