Sezon cukiniowy trwa, więc robimy co się da z cukinią
Składniki:
40 dag mięsa gulaszowego lub łopatki
2 ząbki czosnku
1 duża cebula
sól
pieprz
1 łyżeczka słodkiej papryki
1 łyża mąki
30 dag cukini
1 łyżeczka przyprawy do gulaszu
1 papryka marynowana
olej
Gulasz z cukinią - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Mięso pokroić w kostkę, doprawić solą, pieprzem i mieloną papryką. Wymieszać z mąą i usmażyć na oleju. Dodać cebulę pokrojoną w piórka i drobno posiekany czosnek, chwilę smażyć razem z mięsem. Potem podlać wodą i dusić 20 minut. Następnie dodać cukinię obraną i pokrojoną w kostkę. Dusić do miękkości. Pod koniec dodać przyprawę do gulaszu. Podawać z dowolną kaszą.