Cukiniowe placuszki z fetą

Cukinia i feta w mojej smacznej kuchnii

Dodany przez:

Naleśniki i placki

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • - Cukinię myjemy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, odciskamy z nadmiaru soku.
  • - Masę starannie mieszamy z fetą, oregano, papryką, jajkiem, mąką oraz solą i pieprzem.
  • - Na rozgrzanym oleju kształtujemy małe placuszki i smażymy na złotobrązowo.
  • Osączamy z tłuszczu układając placuszki na papierowym ręczniku. Podajemy z pokruszona fetą.

Przygotowanie

  1. - Cukinię myjemy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, odciskamy z nadmiaru soku.
  2. - Masę starannie mieszamy z fetą, oregano, papryką, jajkiem, mąką oraz solą i pieprzem.
  3. - Na rozgrzanym oleju kształtujemy małe placuszki i smażymy na złotobrązowo.
  4. Osączamy z tłuszczu układając placuszki na papierowym ręczniku. Podajemy z pokruszona fetą.
  5. Mój blog www.mojasmacznakuchnia.bloog.pl zapraszam :)
Śniadanie ser cukinia mąka feta
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy