Cukiniowe placuszki z fetą

Cukinia i feta w mojej smacznej kuchnii

Naleśniki

Czas przygotowania:
10 min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.49 z 180 głosów)

Składniki:

  • - Cukinię myjemy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, odciskamy z nadmiaru soku.
  • - Masę starannie mieszamy z fetą, oregano, papryką, jajkiem, mąką oraz solą i pieprzem.
  • - Na rozgrzanym oleju kształtujemy małe placuszki i smażymy na złotobrązowo.
  • Osączamy z tłuszczu układając placuszki na papierowym ręczniku. Podajemy z pokruszona fetą.

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • - Cukinię myjemy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, odciskamy z nadmiaru soku.
  • - Masę starannie mieszamy z fetą, oregano, papryką, jajkiem, mąką oraz solą i pieprzem.
  • - Na rozgrzanym oleju kształtujemy małe placuszki i smażymy na złotobrązowo.
  • Osączamy z tłuszczu układając placuszki na papierowym ręczniku. Podajemy z pokruszona fetą.
  • Mój blog www.mojasmacznakuchnia.bloog.pl zapraszam :)

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy