Cukinia po prowansalsku

Przepis na "słój prowansalski"

Dodany przez:

Cukinia po prowansalsku

Warzywne

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 3.29 z 7 głosów)

Składniki

  • kilka małych, smukłych cukinii
  • duża czerwona cebula
  • główka czosnku
  • 2 małe czerwone papryki
  • gałąź kopru z kwiatem
  • kilka gałązek tymianku
  • łyżka ziaren pieprzu
  • sól

Przygotowanie

  1. W dużym, wysokim słoju układamy cukinie, pokrojone w grube plastry cebule, obrane ząbki czosnku, papryki pocięte w plasterki, koper i tymianek. Wsypujemy pieprz. Słój zalewamy osoloną wodą (łyżka soli na 1 l wody). Zamykamy, wynosimy w chłodne miejsce na kilka dni.
weki przetwory warzywa cukinia
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze