Cukinia po prowansalsku

Przepis na "słój prowansalski"

Przetwory

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.44 z 151 głosów)

Składniki:

  • kilka małych, smukłych cukinii
  • duża czerwona cebula
  • główka czosnku
  • 2 małe czerwone papryki
  • gałąź kopru z kwiatem
  • kilka gałązek tymianku
  • łyżka ziaren pieprzu
  • sól

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • W dużym, wysokim słoju układamy cukinie, pokrojone w grube plastry cebule, obrane ząbki czosnku, papryki pocięte w plasterki, koper i tymianek. Wsypujemy pieprz. Słój zalewamy osoloną wodą (łyżka soli na 1 l wody). Zamykamy, wynosimy w chłodne miejsce na kilka dni.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy