Ciemne kakao z pieprzem cayenne

Ocena:

4.48 (148)

  • 10 min.
  • dla 1 osoby
Prosty, a jednocześnie pyszny napój. Chili nadaje wyrazistości.

Składniki:

  • dwie czubate łyżeczki ciemnego, gorzkiego kakao
  • dwie płaskie łyżeczki kakao rozpuszczalnego
  • szczypta cukru
  • szczypta pieprzu cayenne
  • odrobina wody
  • 280ml mleka

Ciemne kakao z pieprzem cayenne - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Mleko wstawiamy w garnuszku na gaz, aby sie zagrzało. W tym czasie do kubka wsypujemy oba rodzaje kakao, pieprz, cukier i zalewamy odrobinką wody. Mieszamy, żeby nie było żadnych grudek. Kiedy mleko jest gorące, dolewamy go do kubka wciąż mieszając.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne