REKLAMA

Cielęcina w galarecie

Nie tylko na przekąskę ale również na miłe przyjęcie.

dodany przez: natalina4 natalina4

Przekąski

Czas przygotowania:
4godz. 0min.
Kalorie:
210 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.55 z 154 głosów)


Składniki:

  • 500 g gotowanej cielęciny
  • pęczek estragonu
  • 500 g pokrojonego mięsa z giczy cielęcej
  • 2 cebule
  • 2 liście laurowe
  • 400 ml białego wina
  • 2 cukinie
  • 2 marchewki
  • 2 cebule
  • 2 papryki
  • 4 łyzki białego octu winnego
  • 1,5 łyżki żelatyny w proszku

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki przygotowania:

  • 1.Cebulę posiekaj.Wrzuć do garnka pokrojoną gicz,cebulę,liście laurowe i 2 łodygi estragonu.Zalej winem,dodaj odrobiną wody.Duś około 2,5 godziny.
  • 2.Papryki pokrój w paski,marchewki w pierścienie,a cukinię w kostkę.Zagotuj wodę i wrzuć do niej pokrojone warzywa na 5 minut.Odsącz.Wyjmij mięso z rosołu,przypraw,odsącz.Z pozostałego rosołu usuń zioła,dodaj żelatynę i ocet,pomieszaj.
  • 3.Ugotowaną cielęcinę pokrój na kawałeczki.Wrzuć do wywaru z żelatyną,warzywa,mięso i kilka łodyg estragonu.Zamieszaj i przelej do prostokatnego naczynia.Zakryj folią aluminiową i wstaw na noc do lodówki.Podawaj z pieczywem.

Kalorie: 210

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy