Ciasto z kruszonką i jeżynami

Ciasto suche w środku z owocami i chrupiącą kruszonką , świetne na letni podwieczorek. :-)

dodany przez: anonymous

ciasto z owocami Desery kruszonka

Czas przygotowania:
60min.
Ocena:

(średnia 4.49 z 169 głosów)


Składniki:

  • ★ 4 szklanki mąki
  • ★ 2 szklanki cukru
  • ★ 200 gram
  • ★ szklanka letniego mleka
  • ★ 4 jajka
  • ★ cukier waniliowy
  • ★ 1 pełna łyżeczka proszku do pieczenia
  • ★ jeżyny ( można również użyć innych owoców)

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki przygotowania:

  • • Zaczynamy od zrobienia sporej ilosci kruszonki w tym celu rozcieramy masło , cukier oraz mąkę i odkładamy około szklankę kruszonki (na posypkę ) .
  • • Do pozostałej kruszonki dodajemy jajka , szklankę letniego mleka, cukier waniliowy , nie całą łyżeczke proszku do pieczenia , wszystko miksujemy w jednolitą mase.
  • • Gotowe ciasto wlewamy na blachę ( 35 x 25 ) wyłożoną papierem do pieczenia , dodajemy owoce i posypujemy kruszonką całe ciasto.
  • • Ciasto powinno być suche dlatego pieczemy do suchego patyczka przez około 50 minut w 175°C.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy