Ciasto z jabłkami i budyniem

Pyszne i smaczne ciasto.

Dodany przez:

Ciasta owocowe

Czas przygotowania:
Porcje:
11 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 1 litr mleka
  • 1 kostka margaryny
  • 3 szklanki mąki
  • 2 opakowania budyniu o smaku śmietankowym
  • 1 szklanka cukru
  • 1 kg jabłek
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Przygotowanie

  1. Ubić jajka z cukrem, dodać mąkę, proszek do pieczenia i margarynę.Wszystko wyrobić.Podzielić na dwie częsci.Pierwszą rozłożyć na blachę posmarowaną tłuszczem.Na nią położyć pokrojone w plastry jabłka, zalać gorącym budyniem. Na wierzchu rozłożyć startą na tarce drugą część ciasta.Piec w piekarniku nagrzanym do temp.220 stopni ok.1 godziny.Posypać cukrem pudrem.
deser jabłka cukier budyń mleko
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze