Ciasto z czerwona porzeczką i kruszonką

Pyszne i zdrowe ciasto na letnie desery.

Dodany przez:

Ciasto z czerwona porzeczką i kruszonką

Ciasta owocowe

Czas przygotowania:
Porcje:
8 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Danie dla dzieci

Składniki

  • 300 g mąki pszennej
  • 125 g masła
  • 4 jajka
  • 1 saszetka proszku do pieczenia
  • letnie mleko (w razie potrzeby)
  • porzeczka
  • tłuszcz do smarowania formy
  • bułka tarta do wysypania formy
  • 3 łyżki stewii Natusweet w kryształkach, słodycz 10: 1
  • 1 łyżka stewii Natusweet w kryształkach, słodycz 1: 1
  • Kruszonka
  • 130 g mąki pszennej
  • 100 g cukru
  • 1 łyżka bułki tartej
  • 3 łyżki masła

Przygotowanie

  1. 1. Żółtka utrzyj z miękkim masłem. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, dodawaj po trochu do żółtek. Jeśli ciasto jest zbyt gęste dolej mleka. Osobno ubij pianę z białek, stopniowo dodaj do nich 3 łyżki stewii 1:10. Delikatnie połącz wszystko ze sobą.
  2. 2. Formę nasmaruj tłuszczem i wysyp bułką tartą, następnie przełóż do niej ciasto. Na wierzchu wysyp porzeczkę i posyp stewią 1:1.
  3. 3. Składniki na kruszonkę połącz i równomiernie rozłóż na owocach. Możesz też zastąpić kruszonkę posiekanymi orzechami.
  4. 4. Piekarnik rozgrzej do 180 ° C, umieść w nim ciasto i piecz przez 35- 40 minut na złoty kolor.
przetwory stewia deser dla dzieci ciasto ciasto z owocami lato czerwona porzeczka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze