ciasto z białą czekoladą i masłem orzechowym.

Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto z białą czekoladą.

Dodany przez:

Ciasta czekoladowe

Czas przygotowania:
Kalorie:
355 kcal
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 3 z 1 głosów)

  • Danie dietetyczne

Składniki

  • 150g masła
  • 150g masła orzechowego
  • 1 łyżeczka olejku waniliowego
  • 175g cukru
  • 1jajko
  • 75g białej czekolady
  • 125g mąki
  • 1 łyżka proszku do pieczenia

Przygotowanie

  1. utrzeć puszystą mase z masła zwykłego,masła orzechowego i olejku wanliowego.
  2. z cukru i jajka utrzeć kogel-mogel.
  3. połączyć pkt 1i2 dodać mąke i proszek do pieczenia i wszystko wymieszać.
  4. do przygotowanej masy wsypać pokruszoną na drobne kawałki czekoladę.
  5. spód tortownicy wyłożyć pergaminem a boki wysmarować masłem.
  6. ciasto wyłożyć do tortownicy i piec ok.45minut w temp,175.stopni.
  7. po upieczeniu ciasto na środku ma być lekko twardawe.
czekolada deser ciasto
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy