ciasto z białą czekoladą i masłem orzechowym.

Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto z białą czekoladą.

Ciastaciasto czekoladoweDesery

Czas przygotowania:
120 min.
Kalorie:
355.00 kcal
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.5 z 190 głosów)

Składniki:

  • 150g masła
  • 150g masła orzechowego
  • 1 łyżeczka olejku waniliowego
  • 175g cukru
  • 1jajko
  • 75g białej czekolady
  • 125g mąki
  • 1 łyżka proszku do pieczenia

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • utrzeć puszystą mase z masła zwykłego,masła orzechowego i olejku wanliowego.
  • z cukru i jajka utrzeć kogel-mogel.
  • połączyć pkt 1i2 dodać mąke i proszek do pieczenia i wszystko wymieszać.
  • do przygotowanej masy wsypać pokruszoną na drobne kawałki czekoladę.
  • spód tortownicy wyłożyć pergaminem a boki wysmarować masłem.
  • ciasto wyłożyć do tortownicy i piec ok.45minut w temp,175.stopni.
  • po upieczeniu ciasto na środku ma być lekko twardawe.

Kalorie: 355.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy