Ciasto Z Bezami - polecam:)

Upiec biszkopt według własnego przepisu.

Deserybezybezapowidła

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.53 z 179 głosów)

Składniki:

  • Składniki masa:
  • 1 budyń śmietankowy
  • 1 łyżka mąki krupczatki
  • 1 kostka masła
  • 1 słoik dżemu z czarnej pożeczki
  • ok. 10 dkg bezów
  • Polewa:
  • czekolada gorzka i kakao

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Przepis mojej babci, który został wcześniej umieszczony na stronie http://www.smaczny.pl/forum/topic/6799-ciasto-z-bezami/. Upiec biszkopt według własnego przepisu. Ja pieke z różnych nie ma jednego. Masa: Ugotować budyń śmietankowy z 1 łyżką mąki, po ostudzeniu połączyć z kostką masła. Wszystko wyłożyć na biszkopt. Potem na to kładziemy dżem z czarnej pożeczki. Jak chcemy aby był rzadszy dżem to warto go zmiksować. Wtedy będzie łatwiej smarować na masie budyniowej. Na to kładziemy pokruszone bezy ok. 10 dag. Muszą być pokruszone drobnitko. Na wierzch polewa. Ja mam z czekolady gorzkiej i kakao.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy