Ciasto Serowo-Budyniowe Dla Elizy

Pyszne ciasto , polecam je na każdą okazję.

Dodany przez:

Ciasto Serowo-Budyniowe Dla Elizy

Ciasta i desery

Czas przygotowania:
Porcje:
12 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 3 głosów)

  • Danie dla dzieci

Składniki

  • CIASTO
  • 2 szklanki mąka,
  • 0,5 kostki margaryna Kasia,
  • 2 łyżeczki proszek do pieczenia,
  • 0,5 szklanki cukier,
  • 2 sztuki jajka,
  • 1 sztuka żółtko,
  • MASA BUDYNIOWA,
  • 1 l mleko,
  • 3 sztuki budyń czekoladowy,
  • 6 łyżek cukier,
  • Masa serowa,
  • 4 sztuki serek homogenizowany,
  • 0,5 kostki margaryna Kasia,
  • 0,5 szklanki cukier,
  • 3 sztuki jajka,
  • 1 sztuka budyń śmietankowy,
  • 1 sztuka białko

Przygotowanie

  1. Ciasto: Wszystkie składniki mieszamy i zagniatamy z nich ciasto. Następnie wykładamy na blachę i podpiekamy.
  2. Masa budyniowa: budynie gotujemy, gorące wykładamy na podpieczone ciasto.
  3. Masa serowa: Ubijamy pianę z białek. Margarynę z cukrem ucieramy, powoli, stopniowo dodajemy serek i żółtka. Wsypujemy budyń i dodajemy pianę. Równiutko układamy na chłodnym budyniu i pieczemy ok 40 minut w w temp. 180 stopni. Po wyjęciu z piekarnika studzimy w blasze. Wyjmujemy i posypujemy cukrem pudrem (można też polać polewą czekoladową)
konkursy deser przepisy wielkanocne
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze