Ciasto marchewkowo-jabłkowe

Zawsze wychodzi. Zawsze jest świeża i bardzo dobra.

Dodany przez:

Ciasta owocowe

Czas przygotowania:
Porcje:
12 porcji
Ocena:

(średnia 4.17 z 6 głosów)

  • Danie dla dzieci

Składniki

  • 3 duże marchewki
  • 2 małe jabłka
  • 2 szklanki mąki tortowej
  • 300g cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 4 jajka
  • 350ml oleju
  • 1 proszek do pieczenia
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • szczypta soli
  • 6 łyżek siekanych orzechow laskowych
  • cukier puder do dekoracji

Przygotowanie

  1. Marchew, jabłka umyc i zetrzeć. Jaja utrzeć z cukrem na puszystą masę. Stopniowo dodawać do niej mąkę, cukier waniliowy, szczyptę soli i olej. Następnie dodać utartą marchew z jabłkiem, proszek do pieczenia, cynamon i orzechy. Calość starannie wymieszać. Ciasto przełożyć do wysmarowanej tluszczem formy i piec w temperaturze 180C, przez około 70 minut. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
deser dla dzieci marchewka Jabłko
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze