Ciasto marchewkowo-jabłkowe

Zawsze wychodzi. Zawsze jest świeża i bardzo dobra.

ciasto z owocamiDesery

Czas przygotowania:
80 min.
Ocena:

(średnia 4.41 z 197 głosów)

Składniki:

  • 3 duże marchewki
  • 2 małe jabłka
  • 2 szklanki mąki tortowej
  • 300g cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 4 jajka
  • 350ml oleju
  • 1 proszek do pieczenia
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • szczypta soli
  • 6 łyżek siekanych orzechow laskowych
  • cukier puder do dekoracji

Rodzaj diety:

Okazje:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Marchew, jabłka umyc i zetrzeć. Jaja utrzeć z cukrem na puszystą masę. Stopniowo dodawać do niej mąkę, cukier waniliowy, szczyptę soli i olej. Następnie dodać utartą marchew z jabłkiem, proszek do pieczenia, cynamon i orzechy. Calość starannie wymieszać. Ciasto przełożyć do wysmarowanej tluszczem formy i piec w temperaturze 180C, przez około 70 minut. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy