ciasto karmelowe

Taki mój kulinarny eksperyment

Desery

Czas przygotowania:
30 min.
Ocena:

(średnia 4.52 z 152 głosów)

Składniki:

  • 1 kostka margaryny
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka piwa karmi
  • 1/2 szklanki mleka
  • 2 szklanki mąki
  • 2 jajka
  • 3 łyżki kakao typu Puchatek
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Margarynę rozpuścić i ostudzić. Jajka ubić z cukrem, dodać rozpuszczoną margarynę, mleko i piwo. Następnie dodawać kolejno składniki sypkie (mąkę, kakao, proszek do pieczenia), całość dokładnie wymieszać - można mikserem. Ciasto piec w tortownicy lub mniejszej blaszce przez ok. 30 minut w temp. 180 stopni. Ostudzone ciasto można polac polewą.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy