Ciasto jablkowe z budyniem

Smacznego

Ciastaciasto z owocamiDeserybudynie

Czas przygotowania:
75 min.
Ocena:

(średnia 4.48 z 200 głosów)

Składniki:

  • 0,5 kg mąki
  • 1 kostka margaryny
  • 2 jajka
  • 1 szklanka cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 budynie śmietankowe
  • jabłka (lub mus jabłkowy)

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Zagnieść ciasto i podzielić je na dwie części. Jedną część wyłożyć na blachę. Następnie do goracego budyniu dodac kawaleczki jablek i wylac mase na ciasto, drugą połowę ciasta wyłożyć na gorący budyń. Piec około godziny w temperaturze 180 stopni.
  • Z ilosc maki to tak na oko - bywa ze trzeba dac wiecej.Wyrobione ciasto mozna wlozyc na chwile do zamrazalki . Owoce mozna odwolnie zmnieniac ,ulubiona wersja mojego meza to z jablkami i brzoskwiniami lub z bananami i kawalkami czekolady o smaku pomaranczowym :)

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy