Ciasto jablkowe z budyniem

Smacznego

Dodany przez:

Ciasta owocowe

Czas przygotowania:
Porcje:
15 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 2 głosów)

  • Danie dla dzieci

Składniki

  • 0,5 kg mąki
  • 1 kostka margaryny
  • 2 jajka
  • 1 szklanka cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 budynie śmietankowe
  • jabłka (lub mus jabłkowy)

Przygotowanie

  1. Zagnieść ciasto i podzielić je na dwie części. Jedną część wyłożyć na blachę. Następnie do goracego budyniu dodac kawaleczki jablek i wylac mase na ciasto, drugą połowę ciasta wyłożyć na gorący budyń. Piec około godziny w temperaturze 180 stopni.
  2. Z ilosc maki to tak na oko - bywa ze trzeba dac wiecej.Wyrobione ciasto mozna wlozyc na chwile do zamrazalki . Owoce mozna odwolnie zmnieniac ,ulubiona wersja mojego meza to z jablkami i brzoskwiniami lub z bananami i kawalkami czekolady o smaku pomaranczowym :)
deser dla dzieci jabłka ciasto budyń
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze