Ciasto czekoladowo - orzechowe

Bardzo proste i smaczne:)

Dodany przez:

Ciasto czekoladowo - orzechowe

Ciasta czekoladowe

Czas przygotowania:
Porcje:
12 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • CIASTO:
  • 1 1/2 szkl. mąki,
  • 1/2 szkl. cukru,
  • 20 dag margaryny,
  • 2 żółtka,
  • cukier waniliowy.
  • MASA:
  • mleczna czekolada,
  • czubata szkl. posiekanych orzechów,
  • 1/3 szkl. cukru,
  • 2 białka,
  • szczypta soli.

Przygotowanie

  1. 1. Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po 1 żółtku. Wsypać mąkę i cukier waniliowy. Dobrze utrzeć, przełożyć do formy.
  2. 2. Białka ze solą ubić, dodać cukier. Wsypać orzechy i rozdrobnioną czekoladę. Dokładnie wymieszać. Rozłożyć na cieście. Piec 30 min w temp. 170st. Można polać polewą.
czekolada deser orzechy włoskie
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze