Ciasto czekoladowe

Szybkie, bardzo smaczne ciasto czekoladowe z dodatkiem owoców.

ciasto czekoladoweDesery

Czas przygotowania:
40 min.
Ocena:

(średnia 4.5 z 181 głosów)

Składniki:

  • Składniki na mniejszą tortownicę:
  • 125 g mąki
  • 125 g cukru / pudru
  • 25 g kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 150 g masła
  • 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
  • 2 jajka
  • ½ łyżeczki sody

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Wszystkie składniki wymieszać w mikserze. Począwszy od jajek i cukru.
  • Na dno naczynia wyłożyć gruszki bądz brzoskwinie i zalać przygotowaną masą.
  • Piec 25-30 min w temp 180 - 200 stopni.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy