CIASTO BEZOWE

Nikt mu się nie oprze !!!!

biszkoptDeserybezybezakrówki

Czas przygotowania:
60 min.
Ocena:

(średnia 4.52 z 179 głosów)

Składniki:

  • BISZKOPT:
  • 4 jajka
  • 3/4 szkl. cukru
  • 3/4 szkl. mąki
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • czekolada deserowa
  • KREM:
  • 2 szkl. mleka
  • 2 budynie śmietankowe
  • 3 żółtka
  • 0,5 szkl. cukru
  • 1 margaryna
  • 1,5 opakowania małych bez
  • POLEWA:
  • 2 łyżki margaryny
  • 25 dag krówek

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • 1.CIASTO: Ubijamy piane z białek, dodajemy cukier i żółtka. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia oraz startą na trce czekoladę.
  • 2. Wylewamy ciasto do formy i pieczemy 30 min. w 180 stopniach.
  • 3. MASA: Żółtka mieszamy z cukrem. Masę mieszamy z budyniami i szkl. mleka. II szkl. mleka zagotowujemy i wlewamy budynie. Gotujemy i studzimy, a następnie ucieramy z margaryną. Masę rozsmarowujemy na biszkopcie, a następnie układamy bezy jedna przy drugiej.
  • 4. Krówki i margarynę roztapiamy na wolnym ogniu, cały czas mieszając. Lekko studzimy i polewamy bezy.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy