Ciasto Amerykańskie

Ciasto zawiera mnóstwo jabłek, dzięki którym jest wilgotne, wogacone o rodzynki i włoskie orzechy

CiastaDesery

Czas przygotowania:
90 min.
Kalorie:
200.00 kcal
Ocena:

(średnia 4.54 z 187 głosów)

Składniki:

  • 3 jajka
  • 2 szkl. mąki pszennej
  • 1 szkl. cukru
  • 3/4 szkl. oleju
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka kakao
  • 1 łyżeczka sody
  • 1/2 - 1 szkl. orzechów włoskich (grubo posiekanych)
  • 1/2 szkl. rodzynek
  • 4 jabłka

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Jajka ubić z cukrem, dolewać stopniowo olej, ciągle ubijając. Wsypać mąkę wymieszaną z cynamonem, kakao i sodą, ubijać na małych obrotach, aż składniki dobrze się połączą. Wsypać orzechy, rodzynki oraz obrane i pokrojone w grubą kostkę jabłka, wymieszać. Przelać do natłuszczonej formy (u mnie 14 x 36 cm) i piec ok. 1 godziny w temp. 200 st.C.

Kalorie: 200.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy