Ciastko z dziurką

Pysznie smakuje,ale tez pięknie wygląda !!!

DeseryciastkaPrzekąski

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.5 z 147 głosów)

Składniki:

  • 125g masła
  • 80g cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 jajko
  • 8-10 szt landrynek
  • 1 szklanka mąki
  • 1 szczypta soli

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Masło, cukier, cukier waniliowy i szczyptę soli połączyć, dodać jajko i mąkę. Zawinąć w folie i na 2 godziny do lodówki. Rozwałkować ciasto i wycinać foremkami ciasteczka, robiąc w środku ciacha dodatkowe okienko. Landrynki podzielić na 4 części. Ciasteczka układać na papierze do pieczenia, w "okienko" wkładając po 2-4 kawałki cukierka w zależności od wielkości. Piec 10-11 min. w 200 st. C na drugiej polce od dołu. Ciastka zostawić na papierze do całkowitego wystudzenia, inaczej "nici" z landrynkowych okienek.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy