Ciastka z masłem orzechowym i czekoladą

Ocena:

4.51 (206)

  • 35 min.
Przepis wyszperany w internecie, ciasteczka przepyszne:)

Składniki:

  • 1 1/2 szkl mąki
  • łyżeczka sody
  • ok. 300g masła orzechowego(polecam z lidla, z tygodnia amerykańskiego, z kawałkami orzechów)
  • 60g masła
  • 3/4 szkl cukru
  • 2 jaja
  • 100g czekolady drobno posiekanej

Ciastka z masłem orzechowym i czekoladą - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Mąkę i sodę przesiać do miski, masło utrzeć z masłem i cukrem, dodać jajka, gdy składniki dokładnie się połączą dodać stopniowo mąkę, cały czas ucierając, na koniec dodać czekoladę i wymieszać(można dodać do ciasta trochę aromatu waniliowego, ale nie koniecznie). Błachę wyłożyć papierem do pieczenia, ja formowałam w rękach małe kulki i kładłam na blachę, dociskałam aby miały ok 1 cm wysokość, zachować odstępy 3cm bo sporo urosną, piec ok 13-15 minut w temp.190C, smacznego:)
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne