Ciastka z galaretką

Ciastka z galaretką

DeserygalaretkiPrzekąski

Czas przygotowania:
90 min.
Kalorie:
35 kcal
Ocena:

(średnia 4.53 z 199 głosów)

Składniki:

  • Pokaż: Z tagiem: Z kategorii: Z miesiąca:
  • Przepyszna sałatka z sosem winegret
  • Biorę udział w Konkursie dla blogerów pt. "Inspiruje nas Fit&Easy"
  • Zrobiłam pyszna sałatkę
  • miks sałat Fit&Easy
  • rzodkiewka pęczek
  • pomidorki koktajlowe z 20 szt
  • morele 3 sztuki
  • sos winegret :
  • 1,2 szalotki
  • 1 łyżeczka musztardy
  • miód lipowy 1 łyżka
  • ocet winny 1 łyżka
  • 6 łyżek oliwy z oliwek
  • 1 szczypta soli do smaku
  • tymianek bazylia
  • oregano
  • pietruszka świeża
  • Szalotkę kroimy w kostkę i posypujemy solą zostawiamy na 10 minut. Teraz dodajemy ocet winny i mieszamy , zostawiamy na godzinę czasu . Po godzinie zalewamy oliwą z oliwek i dodajemy miód i musztardę mieszamy składniki . Na samym końcu dodajemy zioła i posiekaną pietruszkę. Mieszamy i odstawiamy na 3 godziny aby składniki przegryzły się razem. Miks sałat wsypujemy do miski dodajemy rzodkiewkę pokrojoną w plasterki i pomidorki koktajlowe, morele pokrojone w kostkę i polewamy sosem winegret smacznego. Podałam z kurczakiem i pieczonym ziemniaczkami .
  • Sałatki przepisy Fit & Easy
  • rozowakuchnia, niedziela, 02 czerwca 2013 , Sałaty, sałatki, surówki
  • Edytuj Usuń
  • Gofry orzechowe
  • Gofry na orzechowym mleku Alpro
  • litr mleka orzechowego Alpro
  • cukier 150 gram
  • cukier waniliowy z prawdziwa wanilią Kamis
  • 2 jaja
  • mąka ja wsypałam na oko 600 gram
  • śmietana 30% 500 gram
  • żelki misie 200 gram
  • galaretka agrestowa i truskawkowa
  • olej Rapso 150 gram ( wlewamy do ciasta )
  • Miksujemy jaja z cukrem dodajemy mleko, mąkę i proszek do pieczenia, olej . Kiedy upieczemy gofry w gofrownicy i ostudzimy, ubijamy śmietanę 30 % tak aby była sztywna. Przekładamy gofry śmietaną żelkami i galaretkami pokrojonymi w kostkę.
  • Galaretki wsypujemy do szklanek i zalewamy wrzątkiem mieszamy do rozpuszczenia ,a kiedy zastygną kroimy w kostkę.
  • rozowakuchnia, niedziela, 02 czerwca 2013 , Desery i koktajle
  • Edytuj Usuń
  • Ciastka z galaretką
  • Ciastka z galaretką
  • Składniki na 60 ciastek:
  • Ciasto:
  • 600 g mąki pszennej tortowej
  • 400 g Kasi( margaryny )
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 200g cukru pudru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego z prawdziwą wanilią Kamis
  • 1 aromat migdałowy
  • 2 jajka
  • przyprawa do dań słodkich Kamis 6 razy młynkiem kręcimy
  • Dodatkowo:
  • 2 żółtka + 2 białka
  • orzechy laskowe tarte 20 gram
  • galaretka agrestowa
  • galaretka truskawkowa
  • galaretka fioletowa

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Nic łatwiejszego niż ciasteczka z galaretką nie znajdziecie :) Do miski wsypałam mąkę tortową wymieszana z proszkiem do pieczenia dodałam pokrojona Kasię jaja cukier puder przyprawę dodań słodkich z serii specjalite Kamis i aromat migdałowy . Zagniotłam ciasto i wstawiłam do lodówki na godzinę . Po tym czasie rozwałkowałam ciasto i foremkami wykrawałam ciastka . Użyłam do tego trzech foremek kółko serduszko i gwiazdka. każde ciasto smarowałam białkiem i na nie nakładałam wycięty kształt ciastka i lekko dociskałam na wierzchu smarowałam żółtkiem i posypywałam orzechami tartymi . Piekłam 8-9 minut w 160 stopniach ( piekarnik mi przypala miałam zmniejszony jak macie dobry piekarnik pieczcie w 180 stopniach z 7 minut :)
  • Galaretki wsypałam do szklanek jedna galaretka na 1 szklankę wlałam wrzątek wymieszałam i poczekałam aż zacznie tężeć i nakładałam w ostudzone ciastka na przemian agrestowa truskawkowa i fioletowa.

Kalorie: 35

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy