Ciasteczka dwukolorowe

Ocena:

4.55 (166)

  • 30 min.
Kruche ciasteczka dwóch kolorach.

Składniki:

  • 250 g masła
  • 1 jajko
  • 400 g mąki tortowej
  • 16 g cukru migdałowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 łyżeczki kakao
  • 150 g cukru

Ciasteczka dwukolorowe - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Do masła dodać jajko, cukier, cukier migdałowy, proszek do pieczenia i mąkę. Wszystko zagnieść na gładkie ciasto, podzielić je na 2 części. Jedną część ciasta dokładnie zagnieść z kakao. Z obu części ciasta uformować cienkie wałeczki, złączyć je na końcu, a następnie zrolować. Wałek z ciasta kroić na ok. 5 cm kawałki. Blachę natłuścić i posypać mąką. Kłaść na niej kawałki ciasta i piec w 180 stopniach przez ok. 12-15 minut (aż się ładnie zrumienią). Upieczone ciastka zdjąć z blachy i ostudzić. Po ostudzeniu zrobią się kruche.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne