Ciasteczka cytrynowe ze szprycy

Pyszne mocno cytrynowe ciasteczka

dodany przez: SMAKOWITA

Desery ciastka Przekąski

Czas przygotowania:
30min.
Ocena:

(średnia 4.49 z 156 głosów)


Składniki:

  • margaryna roślinna 25 dkg
  • sok z dużej cytryny 1 sztuka
  • skórka starta z dużej cytryny 1 sztuka
  • cukier puder 20 dkg
  • cukier waniliowy 1 opakowanie
  • mąka tortowa 25 dkg
  • budyń śmietankowy duży 1 sztuka
  • mąka ziemniaczana 2 łyżki
  • proszek do pieczenia 1 płaska łyżeczka

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki przygotowania:

  • Miękką margarynę z cukrami, sokiem i startą skórką cytrynową utrzeć mikserem na puch. Mąkę, budyń przesiać dodać do margaryny i dokładnie wymieszać.
  • Ciasto nakładamy do szprycy i wyciskamy ciasteczka w kształcie rozetki na papier do pieczenia położony na blaszce. Pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 10 minut, aż nam się lekko zarumienią.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy