Chrzan tarty z jajkiem

Ostry, wyrazisty i pyszny chrzan tarty to świąteczny dodatek, który nada moc potrawom. Chrzan tarty pasuje nie tylko do dań na Wielkanoc, ale również na Wigilię. Podaj do rolady lub karpia smażonego.

Dodany przez:

Na zimno

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 2 jajka na twardo
  • 3 łyżeczki cukru
  • słoiczek tartego chrzanu (10–12 dag)

Przygotowanie

  1. Jajka obieramy, oddzielamy żółtka od białek. Żółtka ucieramy z cukrem, a białka jak najdrobniej siekamy. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
  2. Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie" nr 12/2016
chrzan tarty
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy