Chrust karnawałowy

Przepis z zeszytu mojej mamy

Dodany przez:

Chrust karnawałowy

Pączki, racuchy i faworki

Czas przygotowania:
Porcje:
20 porcji
Ocena:

(średnia 3.33 z 3 głosów)

Składniki

  • Chrust karnawałowy

Przygotowanie

  1. Mąkę przesiewamy, dodajemy resztę składników i zagniatamy ciasto.
  2. Ciasto wałkujemy na dość cienkie.
  3. Nożem wycinamy szerokie paski, nacinamy na środku.
  4. Łapiemy za koniec paska i "przewlekamy" przez dziurkę.
  5. Na patelni rozgrzewamy olej - tyle by chrust był cały zanurzony.
  6. Smażymy z dwóch stron na rumiano (lekko).
  7. Chrust wykładamy na ręczniki papierowe, żeby odsączyć go z tłuszczu.
  8. Następnie posypujemy pudrem. Smacznego :)
faworki karnawał chrust
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze