Lekki i pełen witamin sposób na letni obiad? Ten chłodnik idealnie sprawdzi się w upalne dni. Jego przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę, a efekt... jest absolutnie przepyszny ! Spróbujcie sami!
Pomidory sparzyć, obrać, zmiksować. Czosnek obrać, posiekać.; Do rondla wlać zmiksowane pomidory i 3 szklanki wody. Dodać czosnek, bazylię, oliwę, sól. Zagotować.; Cukinie umyć, zetrzeć na tarce na długie paski. Wrzucić do kremu pomidorowego, gotować 20 minut. Ostudzić, chłodzić ok. 2 godzin.; Chłodnik skropić oliwą. Porcje udekorować małymi szaszłykami z mozzarelli, pomidorków koktajlowych i oliwek.
Kalorie: 130
Podobne przepisy: zupy, chłodnikPorady
Zobacz też przepis na: Chłodnik pomidorowy z jajkami i tuńczykiem
Komentarze