Chłodnik z botwinki
Chłodnik z botwinki - Przepis na Chłodnik z botwinkiPrzygotowanie: 45 minut
Oczekiwanie: 2 godziny
Porcja: 270 kcal

Składniki:
- pęczek botwinki
- ogórek
- pęczek rzodkiewek
- 2 cebulki dymki
- szklanka kwaśnej śmietany
- 150 ml maślanki
- 1/2 l bulionu jarzynowego
- 2 jajka na twardo
- sól, pieprz
Rodzaj diety:
Sposób przygotowania:
Kroki wykonania:
- Liście botwinki pokroić, buraczki umyć. Botwinkę i buraczki gotować w bulionie ok. 10 min.
- Rzodkiewki oczyścić, pokroić na grubsze plasterki. Ogórek umyć, pokroić na plasterki. Dymki oczyścić, drobno pokroić, szczypiorek posiekać. Jajka pokroić na kawałki.
- Botwinkę i buraczki odcedzić. Buraczki obrać, pokroić na plasterki. Do wywaru wlać śmietanę i maślankę.
- Dodać botwinkę, buraczki, rzodkiewki, ogórek i dymkę. Wymieszać, przyprawić. Chłodnik wstawić na 2 godziny do lodówki. Udekorować jajkami.
Kalorie: 270.00
Podobne przepisy
Czas przygotowania:
120 min.

Najbardziej kolorowa zupa jaka znam, Pyszna orzeźwiająca idealna na upał.
Chłodnik z botwinki
Czas przygotowania:
240 min.

W sam raz na upalne dni :)
Chłodnik z botwinki
Czas przygotowania:
15 min.

Chłodniki te są smaczne, zdrowe, doskonale gaszą pragnienie, a do tego mają uroczy, różowy kolor.
Chłodnik z botwinki
Czas przygotowania:
20 min.

Pyszny i zdrowy chłodnik na upalne dni.
Chłodnik z botwinki
Czas przygotowania:
60 min.

Smaczna zupa typowo wiosenna.
Barszczyk z botwinki
Czas przygotowania:
20 min.

Bardzo szybka i pyszna sałatka z botwinki, kurczaka i ziaren słonecznika
Sałatka z botwinki.
Czas przygotowania:
10 min.

Przygotowywałam botwinkę na zupę.Po doprawieniu na pikantnie można podawać ja jako jarzynkę .
Jarzynka z botwinki :
Czas przygotowania:
40 min.

Szybka i smaczna potrawa.
Zupa z botwinki
Czas przygotowania:
35 min.

Sezonowa zupka :)