Chłodnik z arbuza i pomidora

Chłodnik z arbuza i pomidora to prosty przepis na lekki i orzeźwiający obiad. Pełna witamin potrawa świetnie smakuje szczególnie latem. 

chłodnik

Czas przygotowania:
25 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Poziom trudności: Łatwy
Ocena:

(średnia 4.49 z 195 głosów)

Kroki wykonania:

  • 1.Arbuza kroimy w kostkę i odpestkowujemy. Pomidora parzymy we wrzątku i obieramy ze skórki. Arbuza, pomidora i sok z limonki blendujemy na gładki krem. Doprawiamy solą i pieprzem. Chłodzimy w lodówce przez ok. godzinę. Paprykę i ogórka kroimy w drobną kostkę, dodajemy do nich odrobinę oliwy i mieszamy. Do misek nalewamy chłodniku arbuzowego, dodajemy pokrojone w kostkę warzywa. Dekorujemy listkami mięty.

Porady

Zobacz też: Chłodnik buraczkowo-malinowy

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy