Nadziewany chleb.

Ocena:

4.43 (192)

  • 1 godz. 30 min.
  • dla 1 osoby
Pyszny na kolację:)

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego
  • 1 chleb (może być okrągły)
  • kilka dużych liści białej kapusty
  • 4 jajka ugotowane na twardo

Nadziewany chleb. - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Mięso mielone doprawiamy tak jak na klopsy (sól, pieprz, majeranek, delikat do mięs knorr, bułka tarta, 4 łyżki bulionu). Chleb należy przekroić na pół i wydrążyć środek, zostawiając około 1,5 cm. Następnie wypełniamy jedną połowę chleba mielonym i wkładamy w nie jajka i przykrywamy mielonym i drugą połową chleba. Chleb owijamy w liście kapusty, żeby się nie spalił. Pieczemy w piekarniku około godziny.
  • Smacznego!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne