4.44 (183)
Przepis na na pyszny chleb na mące pszennej
mąka pszenna 400 g
rodzynki 80 g
orzechy włoskie 50 g
cynamon 2 g
sól 8 g
pieprz 3 g
woda 350 ml
drożdże 40 g
Mąkę, rodzynki, orzechy, cynamon, sól i pieprz mieszamy w dużej misce. Wlewamy wodę wymieszaną z drożdżami, mieszamy przez 1 min. Miskę z ciastem przykrywamy i zostawiamy w temp. pokojowej na 18 godz.
Mąkę, rodzynki, orzechy, cynamon, sól i pieprz mieszamy w dużej misce. Wlewamy wodę wymieszaną z drożdżami, mieszamy przez 1 min. Miskę z ciastem przykrywamy i zostawiamy w temp. pokojowej na 18 godz.
Mąkę, rodzynki, orzechy, cynamon, sól i pieprz mieszamy w dużej misce. Wlewamy wodę wymieszaną z drożdżami, mieszamy przez 1 min. Miskę z ciastem przykrywamy i zostawiamy w temp. pokojowej na 18 godz.