Chleb z rodzynkami, orzechami i cynamonem

Ocena:

4.44 (183)

  • 50 min.
  • dla 4 osób
  • łatwy

Przepis na na pyszny chleb na mące pszennej

Składniki:

  • mąka pszenna  400 g

  • rodzynki  80 g

  • orzechy włoskie  50 g

  • cynamon  2 g

  • sól  8 g

  • pieprz  3 g

  • woda  350 ml

  • drożdże  40 g

Chleb z rodzynkami, orzechami i cynamonem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Krok 1:

    Mąkę, rodzynki, orzechy, cynamon, sól i pieprz mieszamy w dużej misce. Wlewamy wodę wymieszaną z drożdżami, mieszamy przez 1 min. Miskę z ciastem przykrywamy i zostawiamy w temp. pokojowej na 18 godz.

  • Krok 2:

    Mąkę, rodzynki, orzechy, cynamon, sól i pieprz mieszamy w dużej misce. Wlewamy wodę wymieszaną z drożdżami, mieszamy przez 1 min. Miskę z ciastem przykrywamy i zostawiamy w temp. pokojowej na 18 godz.

  • Krok 3:

    Mąkę, rodzynki, orzechy, cynamon, sól i pieprz mieszamy w dużej misce. Wlewamy wodę wymieszaną z drożdżami, mieszamy przez 1 min. Miskę z ciastem przykrywamy i zostawiamy w temp. pokojowej na 18 godz.

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne